FERTILE CHIP™ – hímivarsejt szelektáló chip

FERTILE CHIP™ – hímivarsejt szelektáló chip

A termékről további információkat a leírás menüpont alatt olvashat.

További információk és leírások a termékenységről és az ezzel kapcsolatos problémákról a Blog menüpont alatt találhatóak.

Cikkszám: AD_FERT_CHIP_1 Kategória:

Leírás

A “FERTILE-család” legelső tagja

A FERTILE CHIP™ Mikrofluid Hímivarsejt Szelektáló Chip egy reprodukciós eljárásoknál használható eszköz. Segítségével megnő a szakemberek által begyűjthető, jó minőségű és életképes spermiumok száma, melyet ezután a mesterséges megtermékenyítési ciklusokban használnak.

A reprodukciós eljárások során sokszor esik szó arról, mi az inszemináció menete, de kevés információ áll rendelkezésére a párnak, mi történik a leadott mintával.

A hagyományos módszer az, hogy a spermát beteszik egy speciálisan erre a célra fejlesztett centrifugába, mielőtt felhasználják azt az inszeminációhoz vagy egyéb lombikprogramhoz. A probléma ezzel a módszerrel azonban az, hogy a centrifugálás során a spermiumok DNS-e fragmentálódik, tehát sérül és a spermium életképessége romlik.

A FERTILE CHIP™ Hímivarsejt Szelektáló Chip ezt igyekszik kiküszöbölni azzal, hogy a centrifugát helyettesíti.

A FERTILE CHIP™-en összesen 5db egyenként 2µL űrtartalmú átvezető csatorna található.

Mivel az, hogy Önnek vagy párjának javasolt-e a termék használata, kivizsgálásokat követő orvosi szakvélemény szükséges, illetve a terméket is csak szakember használhatja, ezért a termék csak egyes reprodukciós centerekben, intézetekben és rendelőkben érhető el.

A terméket használó reprodukciós centerek, intézetek és rendelők listájáért kérem, érdeklődjenek tőlünk az info@adexilis.com email címen!

Vonatkozó hivatalos publikációk (angolul):

Effects of the microfluidic chip technique in sperm selection for intracytoplasmic sperm injection for unexplained infertility: a prospective, randomized controlled trial

Microfluidic selection of spermatozoa retains chromatin integrity and yields higher pregnancy rates

Exhaustion of Racing Sperm in Nature – Mimicking Microfluidic Channels During Sorting

Iratkozz fel hírlevelünkre!

[/fusion_text]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

További információk

Teljesen újszerű megoldás

A Stanford és Harvard egyetemek kutatólaborjaiban kifejlesztett FertileChip egy már korábbról ismert mechanika alapján jelent teljesen új megoldást a termékenységi gondok kezelésében. A felúsztatásos technikának köszönhetően pedig a chip használatakor gyakorlatilag kivédhető a centrifugák használatakor jelentkező DNS fragmentáció.

Rendkívül nagy hatékonyság

A lapka használatával lehetővé válik a legjobb minőségű, legmozgékonyabb hímirvarsejtek leválogatása. Így valóban csak a letéletképesebb spermiumok kerülnek beültetésre, így biztosítva a nagyobb siker rátát. Ezzel az eljárással azoknak a spermiumoknak a száma, amelyek egészségesek és életképesek 45%-ról 98%-ra nő .

5 darab kivezető csatorna

A FERTILE CHIP™ lapkán összesen 5 darab 2µL-es űrtartalmú csatorna segíti a megfelelő hímivarsejtek leválogatását. Használatát főként ICSI eljárásban ajánljuk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„FERTILE CHIP™ – hímivarsejt szelektáló chip” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…