1. Hogyan fizethetek a DiamondLily-n vásárolt termékemért?
  • Bankkártyával a webshopon keresztül.
  • Közvetlen banki átutalással
  • Személyesen a futárnak kiszállítás esetén
 2. Mennyibe kerül a kiszállítás?
  • A DiamondLily csomagok kiszállítási díja 2000,- Ft – kivéve, ha időszakos szállítási akciónk van. Erről tájékozódj a kosár oldalon!
 3. Mikor kerül kiszállításra a csomagom?
  • A futárszolgálat a csomagokat várhatóan 8:00 és 17:00 óra között szállítja ki.
  • A futár a kiszállítás napján e-mailben és telefonon is felveszi a kapcsolatot. Nagyon fontos, hogy ehhez a vásárlási folyamatban helyesen legyen megadva a mobilszám és az e-mail cím.
 1. Mi is a hormonmentes Rézgyöngy?
  • Az IUB™ Rézgyöngy hormonok használata nélkül is alkalmas a fogamzásgátlásra mintegy 5 évig. Ugyanazon módszerrel, mint a többi méhen belüli eszköz, lokálisan gátolja meg a terhességet – a méhben. A fogamzásgátló
   hatás főképp a rézből származik.
  • Az IUB™ Rézgyöngy egy speciális formaemlékező ötvözetet tartalmaz, amelyet az orvoslás más területeken már régóta alkalmaz töretlen sikerrel például implantátumokban, stentekben. Számos rézgyöngy van felfűzve egy
   méhbarát vázra, amelyet polimer réteggel borítottak be.
  • Miután a hajlékony IUB™ Rézgyöngy elhagyja a felhelyező csövet a méhben, újra felveszi eredeti háromdimenziós gömb alakját, amely kerek és sima felületű, nélkülözve minden élet és sarkot, így nem tudja felsérteni a méhfalat.
 2. Hogyan működik a Rézgyöngy?
  • Amint az IUB™ rézgyöngy bekerül az Ön méhébe, elkezd magából kis mennyiségű rezet kibocsátani, ezzel folyamatos fogamzásgátló hatást kifejtve 5 éven keresztü
  • Az eszközből felszabaduló réz mennyisége minimális – az étkezéssel bevitt átlagos rézmennyiség normális étrend mellett is sokkal magasabb, mint a rézgyöngyből felszabaduló mennyiség.
  • A működési elve hasonló a sztenderd réz méhen belüli eszközökéhez. A rézionok:
   • megszakítják a megtermékenyítés folyamatát a méhben
   • korlátozzák a spermiumok mozgását
   • megakadályozzák a spermiumokat a petesejt megtermékenyítésében
   • megakadályozzák a petesejt megtapadását (beágyazódását) a méhfalon
 3. Kinek nem ajánlott a Rézgyöngy használata?
  Ne használja az IUB™ rézgyöngyöt, amennyiben Ön:

  • terhes
  • szokatlan alakú méhhel rendelkezik
  • medencegyulladásban szenved, illetve ahhoz hasonló betegsége van
  • az eszköz használatával medencegyulladás veszélyének tenné ki magát
  • fertőzéssel szenvedett a méhében a terhessége után, vagy abortusza volt 3 hónapon belül
  • rákos megbetegedésben szenved a méhében, méhszáján
  • nem megmagyarázott vaginális vérzéstől szenved
  • méhszájfertőzésben szenved
  • Wilson-betegségben szenved (rendellenesen kezeli a teste a rezet)
  • allergiás bármelyik IUB™ rézgyöngy összetevőre
  • már rendelkezik méhen belüli fogamzásgátló eszközzel
 4. Milyen mellékhatások fordulhatnak elő?
  • Az IUB™ rézgyöngy felhelyezését követően erősebb, hosszabb ciklusok és folyás a ciklusok között ugyan előfordulhat, azonban ezek többsége 2-3 hónap után megszűnik. Miután a méhe hozzászokik az IUB™ rézgyöngyhöz, a mellékhatások ritkábban jelentkeznek. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a felhelyezés rövid ájulással járhat, akárcsak a véradás – minden további komplikáció nélkül.
  • Ritkán az IUB™ rézgyöngy átmehet a méh falán, főként a felhelyezés ideje alatt. Ezt nevezik perforációnak. Ha az IUB™ rézgyöngy perforálja a méhet, el kell távolítani, akár beavatkozással is. Az eszköz perforáció esetén nem
   nyújt védelmet a terhességtől.
  • Az IUB™ rézgyöngy részlegesen vagy teljesen kieshet a méhből. Ezt kilökődésnek nevezik. Azok a nők, akik még nem estek át terhességen, nagyobb valószínűséggel tapasztalhatják az IUB™ rézgyöngy kilökődését, mint azok,
   akik már átestek. Ha úgy érzi, hogy az eltávolító szálak a vaginán kívül találhatóak, keresse fel orvosát egy ellenőrzés céljából!
 5. Fáj-e a felhelyezés?
  • Az IUB™ rézgyöngy felhelyezése fájdalmas lehet, amennyiben a méhszáj nagyon szűk. Ebben az esetben helyi érzéstelenítés vagy az izmok ellazulását segítő szer alkalmazása javallott. Amennyiben Ön fájdalomra érzékeny, megkérheti nőgyógyászát helyi érzéstelenítésre vagy fájdalomcsillapító alkalmazására.
  • A felhelyezést követő rövid időszakban menstruációs fájdalmak fordulhatnak elő. Azonban aggodalomra semmi ok, a méhnek időre van szüksége az alkalmazkodáshoz. A fájdalom általában hamar alábbhagy. Amennyiben a fájdalom továbbra is fennállna, kérjük, konzultáljon orvosával, vagy azonnal lépjen vele kapcsolatba, hogy a helyzet tisztázódhasson.
 6. Mennyire biztonságos a Rézgyöngy?
  • Az IUB™ rézgyöngy hatékonysága megegyezik a szájon át alkalmazott fogamzásgátlókkal, tablettákkal, amennyiben megfelelően alkalmazzák.*
 7. Érezhető-e az eszköz közösülés során?
  • Ha megfelelően helyezték fel, az IUB™ rézgyöngy nem érezhető szexuális közösülés során. Ugyanakkor az eltávolító szálak időről-időre zavarónak bizonyulhatnak – az Ön nőgyógyásza meg tudja rövidíteni őket.
 8. Hova és mikor kell az IUB™ Rézgyöngyöt felhelyezni?
  • A hormonmentes IUB™ Rézgyöngy a nőgyógyászával folytatott személyes konzultációt követően kerül felhelyezésre a méhbe. Ehhez orvosa először megvizsgálja Önt a méh pontos helyzetének megállapításhoz. A méh megmérése után az IUB™ Rézgyöngyöt a felhelyező cső segítségével a méhbe juttatja. Amennyiben még nem volt terhes, úgy előfordulhat, hogy az eszköz felhelyezése előtt a méhszájat ki kell tágítani.
  • A cső ezután eltávolításra kerül, és az IUB™ rézgyöngy a méhben marad, ahol megtalálja az ideális helyzetét, és azonnal hatni kezd. Az eszköz elhelyezkedéséről ultrahangos vizsgálattal győződhetünk meg. A két eltávolító
   szál pedig a hüvelybe ereszkedik.
  • A felhelyezésre a legjobb időpont a menstruáció utolsó pár napja, amikor a méhszáj kellően széles és a terhesség esélye a legalacsonyabb. 4-12 héttel a felhelyezést követően ellenőrző vizsgálat javasolt. Ezt követően pedig évente javasoljuk részvételét nőgyógyászati vizsgálaton.
 1. Mi is a KegelSmart™?

A KegelSmart™ egy intelligens személyi edző, mely megkönnyíti és hatékonyabbá teszi az intimtornát. A Kegel-gyakorlatokat könnyebben lehet vele követni, és ezáltal az eszköz napi 5 perc alatt teljes medencefenék edzést biztosít. A KegelSmart™ eszköz továbbá segít azonosítani, hogy a Kegel-torna során pontosan melyik izmokkal kell dolgozni.

 1. Miért számít intelligens eszköznek a KegelSmart™?

A KegelSmart™ fejlett érintési érzékelőket használ a medencefenék erejének, kitartásának és reakció idejének a feljegyzésére minden intimtorna edzésnél. Ezt az információt arra használja fel, hogy automatikusan kiválasszon egyet az 5 szint közül a következő edzésre. Ahogy fejlődik, a KegelSmart™ végig vezeti a szinteken a nehezebb gyakorlatokért – így gyorsan erősíthet.

 1. Kinek nem ajánlott a KegelSmart™ használata?

A KegelSmart™ erősítő eszköz használata nem javasolt terhesség alatt és a szülés utáni korai regenerációs fázisban.

 1. Pontosan hogyan is kell használni a KegelSmart™ eszközt?

Bekapcsoláskor az eszköz hármat rezeg gyorsan egymás után. Ezután kell az eszközt behelyezni a hüvelybe és követni az eszköz által kibocsátott rezgéseket. Amikor rezeg, akkor össze kell húzni az izmokat, amikor abbahagyja a rezgést, akkor pedig el kell lazítani az izmokat. A csupán 5 percig tartó Kegel-edzés után az eszköz újra hármat rezeg gyorsan egymás után, ezzel jelezve, hogy vége az edzésnek. Ennyire egyszerű használni.

 1. Hogyan lehet tisztítani a KegelSmart™ eszközt?

Az edzések után ajánlott minden alkalommal megtisztítani a KegelSmart eszközt. A KegelSmart™ teljes mértékben vízálló, így az egyik lehetséges megoldás a szappanos vízzel történő alapos megmosás. Ha esetleg valaki még ennél is egyszerűbb megoldást keres az eszköz tisztítására, akkor érdemes lehet beszerezni a kifejezetten erre kifejlesztett Intimina intimeszköz-tisztítót.

Ha a méhszáj nincs magasan, és olyan kehelyre vágyik, ami teljesen laposra összecsukható és egy diszkrét tartóban mindenhová magával vihető, akkor a Lily Cup Compact tökéletes választás. A Lily Cup Compact szintén két különbőző méretben kapható.

A Ziggy Cup az egyetlen olyan kehely, amit szexuális együttlétek közben is lehet viselni. Puha, papírvékony, a hatszögletű mintázata erősséget és ellenállást biztosít a kehelynek. Érdemes lehet ezt választani a nagy, 76ml-es űrtartalma miatt is.

 1. Hogyan lehet tisztítani a kelyheket?

Az eltávolítás után egyszerűen csak kiöblíthető tiszta vízzel vagy szappanos vízzel. Ha nincs lehetőség a vízzel történő megmosásra, akkor megfelelő ha eltörüljük zsebkendővel vagy papírtörlővel. Szintén hatékony megoldást nyújt egy kifejezetten szilikonra való intimeszköz-tisztító spray.

 1. Mi is a Laselle™ súly?

A Laselle™ egy hüvelysúly, melynek segítségével ellenállási gyakorlatokat lehet végezni. A gömb alakú erősítő egy olyan eszköz, amely körül megfeszíthetők az izmok, így segítségével elsajátíthatja a felfelé és befelé emelés megfelelő technikáját. Három különböző súlyban érhető el, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Az eszköz belsejében található apró súly mozgás hatására forogni és mozgolódni kezd, és enyhe rezgéseket bocsájt ki. Ennek köszönhetően nem csak ellenállást biztosít, hanem megerősítést ad az eszköz megfelelő elhelyezkedéséről is. A súlyozott edző eszköz tehát nagyszerű intenzitást ad az intim torna, a gátizomtorna és a Kegel gyakorlatokhoz. Az eszköz sima felületű, test-barát, orvosi szilikonból készül, és teljesen vízálló.

 1. Melyik méretet válasszam?

A Laselle™ 28 g optimális azoknak a nőknek, akik még csak most ismerkednek a medencefenék izmait érintő intim tornával, vagy akik gyengébb medencefenéki izmokkal rendelkeznek.

A 38 grammos Laselle™ közepes ellenállást biztosít, így optimális azoknak, akiknek már van tapasztalatuk a súlyok nélküli medencefenék edzéssel.

A Laselle™ 48 g tökéletes azoknak, akiknek már több tapasztalatuk van a súlyokkal történő edzéssel és azoknak, akik szeretnék fokozni az izmokkal szembeni ellenállást a Kegel torna során.

 1. Hogyan is kell használni a Laselle™ súlyt?

A Laselle™-lel folytatott edzés egyszerű: csak szorítsa össze és tartsa megfeszítve a medenceizmait 2-10 másodpercig, majd engedje el a szorítást. Pihenjen és lazítsa el az izmait, amíg készen nem áll az ismétlésre.

 1. Kinek nem ajánlott a Laselle™ súly használata?

A Laselle erősítő eszköz használata nem javasolt terhesség alatt és a szülés utáni korai regenerációs fázisban.