A #wecare, vagyis DiamondLily hormonmentes és hosszútávú fogamzásgátlás jegyében indított új kezdeményezése első lépéseként a Májbetegekért Alapítvány által kiírt pályázati lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmet.

A DiamondLily küldetése, hogy segítse a nők egészségügyi életét az első menstruációtól kezdve a menopauzán át, életük minden szakaszában. Így kap hangsúlyt a fogamzásgátlás innovatív, hormonmentes méhen belüli fogamzásgátló eszköze, az IUB™ Rézgyöngy, mely a felhelyezéstől számítva 5 éven át alkalmazható biztonságosan.

Az IUB™ Rézgyöngy hatása réztartalmában rejlik, ám a hagyományos spiráloktól abban különbözik, hogy apró, méhbarát formájú. A teherbeesést lokálisan, a méhen belül akadályozza meg, mégis forradalmi kialakításának köszönhetően sokkal jobban alkalmazkodik a női méh adottságaihoz. Magas minőségű alapanyagainak köszönhetően megbízható védelmet nyújt azon nők számára, akik a hormonmentes fogamzásgátlást legmodernebb formáját választják.

Fontosnak tartjuk, hogy olyan nők számára is elérhető legyen a Rézgyöngy, akik olyan májelégtelenségben szenvednek, mely mellett nem használhatnak hormontartalmú készítményeket, illetve anyagi helyzetük miatt nem jutnak hozzá hormonmentes megoldásokhoz.

A pályázat beadásához tehát szükséges a májelégtelenséget igazoló dokumentum, továbbá igazolni, hogy a havi jövedelem nem haladja meg a nettó 100.000 Ft-ot, vagy az egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg ezt az összeget.

A pályázat elektronikus úton nyújtható be, 2019. szeptember 10-től elérhető, az első 10 db, a pályázati feltételeknek megfelelő pályázat elbírálásáig. További részletek itt érhetők el.