Unisis és Alkapure együtt – Az “IC-Csomagban”

Unisis és Alkapure együtt – Az “IC-Csomagban”

27 690 Ft (ÁFA az árban)

A nagy sikerre való tekintettel, hogy jobban segíthessük a hazai vásárlóinkat, UNISIS™ és Alkapure™ termékeinket most együtt, “IC-Csomagban” is elérhetővé tesszük. Az “IC-Csomagban” 3 havi UNISIS™ és kiegészítésként egy doboz Alkapure™ étrend-kiegészítőt adunk.

Cikkszám: UNISIS_ALKAPURE_HURO_3_1 Kategóriák: , Címke:

Leírás

Az UNISIS glükózamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot, nátrium-hialuronátot, kvercetint és rutint tartalmaz.

Az UNISIS teljes egészében gyógynövények és növényi elemek felhasználásával készült. Vegetáriánus és vegán használatra alkalmas.

Ha nem tudja, hogy Ön érintett lehet-e, olvassa el cikkünket, illetve töltse ki kérdőívünket.

Az Alkapure kalciumot tartalmaz, kalcium-glicerofoszfát formájában.

Szintén teljes egészében gyógynövények és növényi elemek felhasználásával készült. Vegetáriánus és vegán használatra alkalmas.

A napi adagolás tekintetében egyik sem tér el a külön-külön kapható termékek adagolásától, kérjük ne lépjék túl a napi adagolási javaslatot.

A csomagban található termékek étrend-kiegészítők. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

További információk

Glükózamin-szulfát

A glükózamin természetes gyulladásgátló és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A glükózamin fontos szerepet játszik a mikrobiológiai egészségben is. Segíti a kötőszövet kialakulását, amely az emésztőrendszer egyes részeit alkotja, és amely segíti az immunrendszer működését. Ebben az esetben a gluzazamin-szulfát a húgyhólyag, a prosztata és a GAG-réteg fontos építőeleme.

Kondroitin-szulfát

A kondroitin-szulfát alkalmazása helyreállítja anyagcsere-egyensúlyt, fokozza a proteoglikán- és kollagénszintézist, valamint a synoviocyták hialuronsav-termelését, egyúttal gátolja a kondrolitikus enzimaktivitást. Ennek következtében lassul a gyulladás. Növeli a kötőszövet erejét és rugalmasságát. Ebben az esetben a kondroitin-szulfát a glikozaminoglikán (GAG) réteg fő alkotóeleme, amely a hólyag védő rétege.

Nátrium-hialuronát

A nátrium-hialuronát mint a szövetek síkosítója funkcionál és fontos szerepe van a kapcsolódó szövetek közötti interakciók szabályozásában. Vízzel érintkezve síkos oldatot képez, ezért javítja a sejtek külső, viszkózus borítását. Ebben az esetben a nátrium-hialuronát a hólyag védő GAG-rétegének másik alkotóeleme.

Kvercetin és rutin

A quercetin egy természetes és nem savas flavonoid.

A rutin erősíti a hajszálereket, ezért csökkenti a vérzékenység tüneteit, ezen kívül segíti a kvercetin felszívódását és gyulladáscsökkentő hatással bír.

Kalcium-glicerofoszfát

Az Alkapure kalcium-glicerofoszfát tartalmú étrend-kiegészítő tabletta segíthet csökkenteni a savas ételek/italok irritáló hatásait, ugyanis az ételre hat, nem a szervezetre. Az Alkapure tablettánként a javasolt napi kalciumbevitel kb. 8%-át tartalmazza, kalcium-glicerofoszfát formájában. A kalcium-glicerofoszfát olyan könnyen feldolgozható, mint a kalcium a tejben.
A termék gyártása GMP és ISO előírásoknak megfelelően, nagy körültekintéssel történik.

Összetevők Mennyisége

Az UNISIS™ filmtabletták az alábbi összetétellel rendelkeznek:

Terméktartalom / tabletta
Glükózamin-szulfát 120mg
Kondroitin-szulfát 150mg
Nátrium-hialuronát 10mg
Kvercetin 150mg
Rutin 20mg

Minden Alkapure tabletta 65mg kalciumot tartalmaz, kalcium-glicerofoszfát formájában.

Részletes Összetétel/tabletta:

Kalcium-glicerofoszfát 345mg/tabletta

További összetevők:
Mikrokristályos Cellulóz (E460i),
Polivinil-Pirrolidon (E1201), Hidroxipropil-Metil-Cellulóz (E464), Polietilénglikol
(E1521), Talkum (E553b), Sunset Yellow (E110), Zsírsavak Magnéziumsói (E470b)

Kapcsolódó Tanulmányok

Ha tovább szeretne olvasni a kalcium-glicerofoszfát szerepéről és hatásáról az alábbi címeken teheti azt meg:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4708547/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4947099/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4533037/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5605303/

A hólyagfájdalom-szindrómáról

A hólyagfájdalom-szindróma óvatos becslések szerint is rengeteg embert érint Magyarországon. A kínzó, nem múló, fájdalmas állapot felismerése, kezelése orvosi feladat, azonban a diagnózisig eljutni nem egyszerű folyamat, az újra megtalált egyensúly fenntartásához pedig az életmódbeli változtatás is elkerülhetetlen.

Milyen tünetek jelezhetik az interstitialis cystitist – fájdalmas hólyag-szindrómát?

  • krónikus medencetájéki fájdalom – hólyagtájéki, húgycsőtájéki, hüvelytájéki kisugárzás
  • nehézségek a vizelettartásban – gyakori vizelési ingerek
  • az előbbiből kifolyólag általában csak kis mennyiségű vizelet ürül
  • gyakori, fájdalommal járó nappali és éjszakai vizelés (hólyagürüléssel a fájdalom átmenetileg csökken, majd ismételten nő a vizelet képződéssel)

A fenti tünetek előfordulása egyénenként változhat, akárcsak a súlyosságuk, akadnak olyan jellegzetességek is, melyek kifejezetten csak adott személyeknél – életmódból adódóan jönnek elő. Bár az interstitialis cystitis urológiai problémának számít, fontos, hogy a fenti tünetek nem bakteriális eredetűen jelentkeznek, és antibiotikum kezeléstől függetlenül fennállnak / hamar visszatérnek. Fontos tehát, hogy nincs kimutatható kórokozó a fenti tünetek kapcsán.

Az IC-vel (interstitialis cystitis) élő embereknek is elérhetőek a kiegyensúlyozott mindennapok, hiszen mindannyian megérdemeljük, hogy harmóniában élhessük a mindennapjainkat. Az étkezésünkkel, étrend-kiegészítőkkel hozzájárulhatunk, hogy az életvitelünkben pozitív változások következzenek be. A hólyag felületét bevonó nyálkahártya megerősítésére (GAG-réteg) több módszer is létezik .

*Hivatkozott tanulmány: T. C. Theoharides, G.R. Sant: A Pilot Open Label Study of Cystoprotek in Interstitial Cystitis; Int. J. Immunopathol Pharmacol, Jan-Mar 2005;18(1):183-8.

Az UNISIS egy étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Savas vizelet?

Ma már köztudott, hogy bizonyos élelmiszerek hatással vannak nem csak a gyomor- és bélrendszerünkre, de vizeletünkre és így húgyhólyagunkra is. Az ember vizelete alapvetően savas kémhatású (normál értéke 4,5-8,5 között), ezt gyógyszertárban is kapható PH-tesztcsíkkal mi magunk is könnyedén megmérhetjük. Problémákat okozhat azonban, ha az amúgy is savas vizelet PH-értéke egyre jobban eltolódik a savasság irányába – pl. bizonyos ételek és italok hatására.

Milyen tüneteket okozhat a savas vizelet?

A túlzottan savas vizelet leggyakrabban a felfázáshoz hasonló tünetekkel jelentkezik, így például kellemetlen és sürgető vizelési inger, égő-csípő vagy akár fájdalmas vizeletürítés, medencébe vagy húgycsőbe kisugárzó fájdalom. A tünetek még súlyosabbak lehetnek azoknál, akiknél éppen valamilyen egyéb húgyúti panasz is fennáll – ilyenek a hólyagfájdalom-szindróma, a krónikus hólyaghurut, a húgycsőgyulladás vagy a húgyúti kövesség. Nem szabad elfelejteni, hogy ezek az alaptünetek a felsoroltakhoz hasonló, komolyabb problémát is jelezhetnek, így gyakran visszatérő panaszok esetén mindenképpen keressünk fel egy urológus szakorvost!

Milyen ételek és italok okozhatnak savas vizeletet?

Általánosságban elmondható, hogy az erősen savas kémhatású ételek és italok ilyen hatással vannak vizeletünkre, de ezek között is találunk olyanokat, amelyek az átlagosnál is jobban savasíthatják azt. Amennyiben tapasztaljuk magunkon a túlzottan savas vizeletre jellemző tüneteket, úgy lehetőleg kerüljük el az alábbi élelmiszerek, italok fogyasztását:

  • alkoholos italok (sör, bor, tömények)
  • szénsavas üdítők
  • kávé, cola és egyéb koffeines italok
  • savas gyümölcsök (főleg a citrusfélék)
  • paradicsomos ételek, szószok, ketchup
  • erős és csípős fűszerek, ecet
  • mesterséges édesítőszerek
  • ázsiai, mexikói konyha

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Unisis és Alkapure együtt – Az “IC-Csomagban”” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím