Miért jó, ha fiad van?

2020-06-01T22:44:35+02:002020. február 4.|Termékenység|0 komment

Bár mindenkinek megvannak a preferenciái arra vonatkozóan, hogy fiút vagy lányt szeretne, a végeredmény nem választás kérdése. Mindkét eset fantasztikus élményt ad. Ugyanakkor nincs még két ugyanolyan ember és a személyiség már a kicsikben is megmutatkozik. Általánosítani így nem lehet és felesleges is lenne. Ennek ellenére mi megpróbáltunk összegyűjteni nektek olyan sztereotipikus állításokat, milyen is egy fiúval az élet és hogy miért is olyan csodálatos, hogy fiad van. Reméljük, néhányban vagy akár mindben a saját kisfiatokra ismertek majd és mosolyt csalhatunk ezzel az arcotokra.

1. Anyuci pici fia

A fiúk általában véve anyásabbak, míg a lányok apásabbak. Akár már nagyobb fiúk esetén is általában jellemzőbb az, hogy anyásak. Azt mondják, minden kisfiú első szerelme az anyukája, ahogy minden kislány először az apukájába szerelmes. Nem tudni, tényleg így van ez, de az biztos, hogy akármilyen idős is lesz a fiatok, ő mindig anyuci pici fia marad.

baba

2. A rosszcsont

A sárban fetreng, elesett foci közben és kilyukadt a nadrágja, felmászott a fára, meghúzta a nővére haját? Hát ugye… a fiúk már csak ilyenek.

3. Kocsik!

Kisgyerekként játékautókra vágyott, később már igazi versenyautókról álmodozik. Persze, míg az előbbit meg tudtad neki venni, az utóbbi marad a távolról csodálás kategóriájában.

kocsi

4. Az entomológus, azaz a rovarszakértő

Volt már, hogy a kisfiad nagy örömmel vitt oda eléd undorítóbbnál undorítóbb bogarakat azzal, hogy milyen klasszul néz ki és milyen érdekes? Persze, ilyenkor fájdalmasan mosolyoghatsz vagy megkérheted, hogy vigye el az orrod elől a bogarat, de mind tudjuk, hogy legszívesebben a világból kiszaladnál, mikor ez történik.

5. A hülye becenevek

Ha éppen most lépett be a tinikorba a fiad, valószínűleg hallottál már róla, hogy a legjobb haverjainak rajzfilmfigura neve van -Jó esetben. De lehet valami furcsa tárgynak becézik egymást, neked pedig épp elég kihívás a gyerekek igazi nevét is megjegyezed, nem még azt, melyik becenév kihez tartozik. Ennél már csak az a meghökkentőbb, ha a te gyereked szólítják valami bizarr néven.

kiddo

6. Foci, foci, foci

Vagy éppen kosárlabda, Forma 1, gördeszka. Ha nem csinálja, akkor nézi, lehet, pont az apjával. Te mikor sajátíthatod ki a TV-t?

7. Dínók

Újabb tipikus fiús érdeklődés. Nagyon sok kisfiú átesik a “dínós korszakán”, amikor dínós játékokkal játszik. A te fiadnak is volt ilyen időszaka? 

dínó

8. A videójáték hegyek

Már megint valami lövöldözős játékkal játszik a gyerek? Ez most pont milyen, háborús vagy posztapokaliptikus? Ki érti ezt?

9. A jövő úriembere

Fiatalabban álmodoztál róla, milyen a tökéletes férfi? Itt a lehetőség, hogy pároddal közösen úgy neveljétek a fiatokat, hogy egyéniségét megőrizve azzá a férfivá váljon, amilyenre mindig is vágytál. Hidd el, ő és az ő jövőbeli kapcsolata is meghálálják majd, ha jóra neveled.

gyerek

10. A verekedős

Barátnőddel ülsz a játszótéren és fél percig nem figyeltek oda, fiaitok máris egymást ütik. Ismerős? Nem vagy egyedül, hidd el.

11. Fiú ruhák

A fiúkat is lehet ám öltöztetni! Főleg a babákat. Egy kis csokornyakkendő, egy baseball sapka, de már direkt babáknak készült öltönyt is találsz a boltokban és hidd el, extracukin fel tudod öltöztetni a kisfiad.

 

fiad

12. A hős lovag

Ha nem a szuperhősök, akkor a lovagok és a királyok hódítanak a gyerek érdeklődési körében. Előszeretettel kardozzák le egy bottal egymást, de lehet, a virágok is bánni fogják a fiad túlbuzgó hősiességét.

13. Szuperhősök

Nem csak az akciófihurákra vagy a filmekre gondolunk, hanem ott van például a farsang is. Vitted már be az ovis farsangra a gyereked úgy, hogy rajta kívül még három Pókember, Amerika Kapitány vagy Batman volt? Nem vagy egyedül.

amerika kapitány jelmez

Reméljük, néhányban azért a saját kis- vagy épp nosztalgikusan a már nagyfiadra ismertél. Ha az ember édesanya, izgalmas látni, ahogy nől fel a gyereke, ahogy egyre érettebb, okosabb, öntudatosabb lesz és ahogy fejlődik a személyisége. Jól eshet elgondolkozni, vajon mit csinál majd, sportoló lesz, orvos, mérnök, szerelő vagy fizikus? Vagy pont, hogy nem tipikus férfi foglalkozást választ majd, mert ő inkább ápoló, gondozó vagy tanár lesz? Lehet a fiad érzékeny, vagy pont, hogy kemény, jó vagy rossz tanuló, aktív vagy otthonülős, a lényeg, hogy jó embert neveljetek belőle.

Lányod van? Ne aggódj, a következő cikkünkben arról lesz szó, miért is olyan szuper dolog, ha kislánya van az embernek.

Még nem vagy anyuka, de minden vágyad, hogy azzá válj? Szerencsére mi segíthetünk  ebben a Conceptio®Nőknek terhesség előtti vitamin és a Conceptio® Férfiaknak termékenységfokozó étrend-kiegészítő segítségével.

Forrás 1 2

Hagyj egy üzenetet!