Lehet, hogy hallottad már a Kegel-gyakorlatok kifejezést – de, talán még mindig azon tűnődsz, hogy pontosan mi is az? Hogyan működik? Nos, a mai egy tökéletes nap, hogy elkezdd az intim tornát, a Kegel-edzésedet, hogy javítsd az intim egészségedes és ráadásul, a szexuális életedet is!

Mik azok a Kegel gyakorlatok?

A Kegel-gyakorlatok (vagy Kegels) egyszerű összehúzás-elengedés gyakorlatok, amelyek megerősítik a medencefenék izmait. Ezek az izmok támogatják a méhet, a húgyhólyagot és a beleket. Gondolj úgy a kismedencei izmokra, mint egy függőágyra, ami mindent fent tart. Dr. Arnold Kegel, egy amerikai nőgyógyász bizonyította, hogy a medencefenék gyakorlatok hatékonyan erősítették a medencefenék izmait – így lett a gyakorlatok neve Kegel-gyakorlatok.

Ki végezhet Kegel gyakorlatokat?

Mindenki végezhet rendszeres Kegel-gyakorlatokat, de ha az alábbi helyzetek bármelyikében vagy, a gyakorlatok még  jobban az előnyödre válnak majd:

 • Vizeletszivárgást tapasztalsz, amikor köhögsz, tüsszentesz, erősen nevetsz, vagy valamilyen nehéz tárgyat emelsz fel
 • Terhességre készülsz
 • Nemrég szültél
 • Úgy gondolod, hogy az intim együttlétek lehetnének jobbak is

Kegel-gyakorlatok a KegelSmart-tal

A megfelelő izmok megtalálása, mozgatása

A medencefenék izmainak azonosítása érdekében próbáld meg pisilés közben elállítani a vizeleted.  Ez a szorítás a medencefenék izmainak helyes működése. Ez még nem a gyakorlat, de így próbálhatod meg egyszer vagy kétszer beazonosítani a medencefenéki izmaidat. A medencefenéki izmokat úgy is érezheted, hogy egy nedves ujjadat behelyezed a hüvelyedbe, hogy érezd hüvelyfalad, miközben összeszorítod a medencefenék nyílásait (hüvely, húgycső és ánusz).

A Kegel gyakorlatok menete

Miután megtaláltad a medencefenék izmait, kipróbálhatsz néhány Kegel-gyakorlatot. Csinálhatod ülve, állva vagy fekve. Íme, mit kell tenned, ha egyedül szeretnél edzeni – nagyon egyszerű:

Kezdő Kegel-gyakorlatok

Próbáld ki a lift-módszert is!

A Kegel-gyakorlatok egyik igazán nagyszerű módja a lift-módszer. Képzeld el a hüvelyedet úgy, mintha egy liftakna lenne, és a földszint a hüvelynyílás. Lassan húzd össze a medencefenék izmokat, így felemelve a liftet a köldököd felé. Tarts egy rövid szünetet a tetején. Ezután lassan engedd vissza a liftet. Ismételd ezt meg 5 alkalommal. Lélegezz normálisan, és próbáld meg nem összeszorítani a fenék vagy a hasizmokat.

Segédeszköz használatával még egyszerűbb lehet!

Most, hogy felfedezted a medencefenék izmait és elsajátítottad a módszert, eljött az ideje, hogy kialakíts egy Kegel-rutint. A gyakorló segédeszköz segítségével könnyen erősítheted a medencefenéki izmokat, biztosítva, hogy mindig a megfelelő izmokkal dolgozol, és érezhető legyen az eredmény, már pár edzés után. A KegelSmart személyes edző, valamint a többféle nehézségben kapható hüvelysúlyok is fokozzák az izmokkal szembeni ellenállást, ezáltal hatékonyabban erősítve a medencefenék izmokat, lehetőséget sem hagyva a hibázásnak!

 • Akció

  KegelSmart medencefenék erősítő eszköz

  36 999 Ft (ÁFA az árban)
  Kosárba teszem Részletek

A KegelSmart használatát bármilyen edzettségi szintnél elkezdheted, hisz személyre szabott edzésprogramot állít be számodra, mint egy személyi edző. Ha pedig hüvelysúlyokat választanál, 3 különböző súlyú hüvelygolyó közül választhatsz, kezdőként javasoljuk, hogy a legkönnyebb súllyal kezdj!