fbpx

Mire jó az intim torna?

2020-07-13T18:23:21+02:002019. május 28.|Inkontinencia, Kegel-torna|0 komment

Az intim torna az az alapvető edzésmód, melyet minden hölgynek ismerni és alkalmazni kellene. Segít megelőzni és kezelni az inkontinenciát, segít a szülésben, rehabilitációban, és az élvezetes együttléthez is hozzájárul. Ismerd meg, mire jó az intimtorna, illetve olvass a meginnovatívabb megoldásról alább!

Milyen esetekben segít?

Az intim torna a medencefenéki izmokra koncentráló torna, mely számos problémát képes megelőzni és kezelni:

Inkontinencia

A nevetésre, köhögésre, tüsszentésre elcseppenő vizelet nagyon gyakori probléma a nőknél, pontosan legalább 3-ból 1 nőt érint. A panaszok általában szülés után jelentkeznek. Intim tornával az inkontinencia panaszai csökkenthetők, megszüntethetők.

Könnyebb felépülés szülés után vagy felkészülés a szülésre

Az intim torna segít a kismamáknak is. Várandósként felkészít a vajúdásra, a kismamák megtanulják a különböző relaxációs technikákat. Emellett az edzett izmok könnyebben regenerálódnak a szülés után. Szüléskor ugyanis gyakori a gátmetszés, amely az izmok átvágását is jelenti. A gyors gyógyulás minden kismama számára nagyon fontos.relaxáció

Műtét utáni rehabilitáció

Lézeres intimkezelés után az orvosok ajánlani szokták a tornát, hogy a gyógyulás minél gyorsabb és hatékonyabb legyen.

Élvezetesebb együttlétek

Szülés után sok párnál probléma, hogy a medencefenéki izmok nem elég erősek az élvezetes együttléthez. Ebben is segíthet a torna, visszahozza a hüvely feszességét, mely következtében a nő és a férfi is jobban élvezheti az együttlétet.

Intim torna lehetőségek

Intim tornának két alapvető fajtája van: a csoportos intim torna és az otthon végezhető. A csoportos intim torna keretein belül szakértő mellett erősítheted az izmaidat, viszont el kell járnod az edzésekre, másokkal együtt kell végezned az intim gyakorlatokat. Az otthon végezhető torna esetében pedig általában valamilyen eszköz segítségével tudsz tornázni, általában nincs szakmai segítség.

KegelSmart™ – Otthoni kényelem és intim torna szakértő egyben

KegelSmart intim torna eszköz

Akad egy olyan lehetőség, melynek keretein belül otthon végezheted az intim torna gyakorlatokat, méghozzá egy szakértő segítégével! A KegelSmart™ edző segítségével otthonod kényelméből végezheted a gyakorlatokat. Ez az okos személyi edző képes érzékelni, hogy milyen erősek az izmaid, ehhez alakítja az edzésedet. Nagyon egyszerűen működik: amikor rezeg, össze kell húznod az izmaidat, amikor nem rezeg, el kell engedned azokat. Kezdőknek való gyakorlatokról olvashatsz korábbi blogcikkünkben is.

Emellett  a KegelSmart™ azt is megjegyzi, hogy éppen milyen szinten vagy, így legközelebb onnan folytathatod, ahol abbahagytad. További előnye még, hogy körülbebül 5 percesek az edzések, így gyorsan le is tudhatod minden nap a tornát.

Itt meg is vásárolhatod a KegelSmart™ intim torna személyi edzőt

Mikor érdemes elkezdeni az intim tornát?

Az intim tornát szinte nem lehet elég fiatalon elkezdeni, de minimum akkor érdemes elsajátítani, ha már valaki gyermeket szeretne. Az intim tornában való jártasság ugyanis segíti a kismamákat a várandóság időszakában, a szüléskor és legfőképpen a szülés utáni regenerációban is.

Milyen gyakran kell intim tornázni?

A legjobb, ha napi rendszerességgel végzünk torna gyakorlatokat, legalább napi 5 percben. Így folyamatosan edzésben tartjuk a medencefenék izmainkat, az esetleges panaszok is gyorsabban enyhülnek majd. A mindennapos intim tornához pedig a legjobb társ a KegelSmart™ edző, mely segtségével sokkal könnyebb betartani a napi edzéseket. Olvass róla még többet itt.

Hagyj egy üzenetet!