A szülés utáni intim torna segít neked, hogy gyorsabban felépülj odalent, és fitt kismama lehess. Cikkünkből megtudhatod, miért fontos a szülés utáni intim torna, hogyan és milyen eszközökkel állíthatod vissza a medencefenék állapotát.

szülés utáni torna

Miért fontos a szülés utáni torna?

Az intim torna segít megőrizni a medencefenéki fittségedet, kitűnő kezelés az inkontinenciára, szülés után pedig sokkal könnyebben megy vele a regeneráció, valamint hozzájárul az élvezetes együttlétekhez is. Végezhető csoportosan és az otthon kényelméből is, akár egy okoseszközzel, ami nagyban megkönnyíti a gyakorlatok elsajátítását és helyes elvégzését.

Ez történik a medencefenéki izmokkal terhességkor

Ahogy pocakod egyre nagyobb és nagyobb lesz a terhesség időszakában, úgy kell egyre nagyobb súlyt cipelnie az izmaidnak is. Nincs ez máshogy a medencefenéki izmokkal sem. A méhedben növekszik kisbabád, kialakul a méhlepény és termelődik a magzatvíz is. Ennek bizony súlya van, és hát akármennyire édes is ez a teher, a medencefenéki izmainkat megterheli. Így ezek az izmok megnyúlnak, a rajtuk áthaladó csövek pedig kissé kinyílnak. Ezt követően szüléskor még nagyobb behatásnak vannak kitéve, esetenként megrepednek vagy meg kell őket metszeni a szülés során.

Nyerd vissza feszességed a könnyen elvégezhető szülés utáni intim tornával

A szülés utáni medencefenék izom regeneráció 2 dolog miatt fontos. Egyrészt a szülés utáni inkontinencia kezelésére, mivel ez a probléma nagyon sok nőt érint, hiszen az izmok meggyengülnek, a vizelet is nehezebben tartható bent bizonyos esetekben. Másfelől viszont az izmok kifáradnak, kinyúlhatnak, esetenként meg is sérülhetnek a szülés után, ez pedig befolyásolhatja az intim együttlétek minőségét az első időszakban. Szerencsére a regenerációt fel lehet gyorsítani a szülés utáni intim tornával. Ennek segítségével a medencefenéki izmok feszesebbek, edzettebbek lehetnek – csupán napi pár perc intim tornára van szükség az érezhető eredményekhez.

szülés utáni tornával könnyebb

Végezhető a szülés utáni torna vagy intim torna otthon is?

Igen, sőt a technika fejlődésének hála, sose volt ennél könnyebb! Bár a szülés utáni intim torna az első 6 hétben nem ajánlott, mert ilyenkor még azzal teszünk a legjobbat, ha pihentetjük az izmainkat, ezután már a nőgyógyászunkkal egyeztetve elkezdhetjük könnyedebb, rövidebb gyakorlatokkal. A tornát végezhetjük csoportos foglalkozáson vagy egyénileg is otthon. Utóbbihoz nyújthat segítséget a KegelSmart™ intim torna edző eszköz. Segítségével az otthonod kényelmében végezheted a gyakorlatokat. Az eszköz képes megjegyezni, milyen edzettségi szinten vagy és folyamatosan ehhez igazítja az edzésedet. Használata is nagyon egyszerű: felhelyezés után ha rezeg, össze kell húzni az izmaidat, ha pedig nem rezeg, akkor abba kell hagyni azt. Napi 5 perces használattal már hozzájárulhatsz a minél hamarabbi gyógyuláshoz.

  • Akció

    KegelSmart medencefenék erősítő eszköz

    36 999 Ft (ÁFA az árban)
    Kosárba teszem Részletek

A KegelSmart-ot akár a Diamondlily webshopból is megrendelheted kedvező áron – Kezdd el az edzést minél előbb!