fbpx

Szülés utáni intim torna

2020-07-13T18:23:04+02:002019. június 4.|Inkontinencia, Kegel-torna|0 komment

A szülés utáni intim torna segít neked, hogy gyorsabban felépülj odalent, és fitt kismama lehess. Cikkünkből megtudhatod, miért fontos a szülés utáni intim torna, hogyan és milyen eszközökkel szerezheted vissza feszességed a szülés után.

Miért fontos az intim torna?

Az intim torna segít megőrízni a medencefenéki fittségedet, kitűnő kezelés az inkontinenciára, szülés után könnyebben megy vele a regeneráció, hozzájárul az élvezetes együttlétekhez is. Végezhető csoportosan és az otthon kényelméből is, okos eszközzel.

Ez történik a medencefenéki izmokkal terhességkor

Ahogy pocakod egysze nagyobb és nagyobb lesz a terhesség időszakában, úgy kell egyre nagyobb súlyt cipelnie az izmaidnak is. Nincs ez máshogy a medencefenéki izmokkal sem. A méhedben növekszik kisbabád, kialakul a méhlepény és mellé termelődik a magzatvíz is. Ennek bizony súlya van, és hát akármennyire édes is ez a teher, a medencefenéki izmainkkal megterheli. Így ezek az izmok megnyúlnak, a rajtuk áthaladó csövek pedig kissé kinyílnak.

várandós

Ezt követően szüléskor még nagyobb hatásnak vannak kitéve a medencefenéki izmaink, melyek esetenként megrepednek vagy meg kell őket metszeni a szülés során.

Nyerd vissza feszességed könnyedén intim tornával

A szülés utáni medencefenék izom regeneráció 2 dolog miatt fontos:

  • Szülés utáni inkontinencia kezelésére – Ez a probléma nagyon sok nőt érint szülés után, hiszen az izmok meggyengülnek, a vizelet is nehezebben tartható bizonyos esetekben.
  • Élvezetes együttlétek miatt szülés után – Az izmok kifáradtak, kinyúltak, esetenként meg is sérültek a szülés után. Ez befolyásolhatja az együttléteket is az első időszakban.

Szerencsére a regenerációt fel lehet gyorsítani intim tornával. Segítségével a medencefenéki izmok feszesebbek, edzettebbek lehetnek. Csupán napi pár perc intim tornára van szükség.

Szülés utáni intim torna otthon

A szülés utáni intim torna az első 6 hétben nem ajánlott, mert ilyenkor még azzal teszünk a legjobbat, ha pihentetjük az izmainkat!

Viszont 6 hét után már a nőgyógyászunkkal egyeztetve elkezdhetjük a tornát könnyedebb, rövidebb gyakorlatokkal. Ezt végezhetjük csoportos foglalkozáson vagy egyénileg is otthon. Utóbbihoz nyújthat segítséget a KegelSmart™ intim torna edző eszköz. Segítségével az otthonod kényelmében végezheted a gyakorlatokat. Az eszköz képes megjegyezni, milyen szinten vagy, és folyamatosan ehhez igazítja az edzésedet. Használata is nagyon egyszerű: felhelyezés után ha rezeg, össze kell húzni az izmaidat, ha pedig nem rezeg, akkor abba kell hagyni azt. Napi 5 perces használattal már hozzájárulhatsz a minél hamarabbi gyógyuláshoz.

A KegelSmart™ segítségével könnyedén megy a regeneráció szülés után! Kattints ide a termékért!

KegelSmart intim torna eszköz

Hagyj egy üzenetet!