Hosszú és sokszor fáradságos meddőségi kezelések során a párok bizony gyakran elfáradnak a lelkileg is nagyon megterhelő lombikos eljárásokban. Sok-sok évig nem volt jelentős előrelépés a mesterséges megtermékenyítés spermaszelekciót érintő részében: a Zymot (egykori Fertile Chip) ebben hozott jelentős fejlődést. Olvasd el a legfrissebb adatokat összegyűjtve, és egyeztess a kezelőrvosoddal, ha úgy gondolod, nektek is hasznos lehet az eszköz.

Zymot- több ép DNS-ű spermium 

Egy 2019-es tanulmány szerint óriási javulást mutattak a Zymottal szelektált spermaminták DNS-fókuszú mutatói a hagyományos spermaelőkészítési eljárásokhoz képest. Az alábbi grafikonon látható zölddel, hogy a Zymottal szelektált minták DNS-fragmentációja volt a legalacsonyabb. 

Zymot és progresszív motilitás

Az egészséges hímivarsejtek progresszíven előrefelé haladnak, így igyekeznek elérni az érett petesejt felé. A progresszív motilitást mutató spermiumok nagyobb eséllyel vezetnek sikeres terhességhez. Az alábbi ábrán is jól látható milyen eredménnyel szűri az alacsony motilitást mutató mintákat a Zyot (Fertile chip). 

A progresszív motilitást mutató spermiumokkal megnő a siker esélye

Ahogy fentebb láthattuk, a progresszíven előrehaladó spermiumok szűrésével megnőhet a megtermékenyülés és a jobb minőségű embriók esélye.

A The Fertility&IVF Center MIamiban 3600 petesejt statisztikáit jegyezte fel a sejtszelektáló használatával, a megtermékenyülés aránya jelentősen megugrott (lásd alább). 

A Zymottal szűrt spermiumokból származó embriók közül 1300 -on végeztek biopsziát a szakemberek, és megállapították, hogy a jó minőségű, euploid státuszt elérő embriók száma nőtt.

Zymot és inszeminácó 

Az egészséges spermiumokkal előbb következik be terhesség, és ez alól az inszeminációs eljárások sem kivételek, ugyanis az eszközt alkalmazó ciklusokban megnőtt a terhességek aránya. 

Ha úgy érzed, nektek is segíthet a Zymot hímivarsejtszelektáló eszköz, mindenképp kérd ki a kezelőorvosotok véleményét!

Minden adat elérhető  ITT

Zymot sikersztori: ‘Olyan partnerre találtam a férjemben, aki mindenre hajlandó a siker érdekében”

Zymot hímivarsejtszelektálok >>