DEKAfib – A, D, E, K vitamin-komplexum cisztás fibrózissal élőknek

DEKAfib – A, D, E, K vitamin-komplexum cisztás fibrózissal élőknek

11 990 Ft (ÁFA az árban)

(4 vásárlói értékelés)

A DiamondLily első speciális gyógyászati igényű csoportoknak szánt terméke, a DEKAfib A, D, E, K vitamin-komplexum cisztás fibrózissal élőknek végre elérhető már Magyarországon is!

A DEKAfib egy olyan, zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K) tartalmazó, speciális gyógyászati célra szánt tápszer melyet kifejezetten a CF-es páciensek szükségleteivel összhangban fejlesztettünk ki.

Könnyen kezelhető és szedhető formátumával, megfelelő összetételével nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a cisztás fibrózissal élők napi vitaminszükséglete kellően le legyen fedve. Az „adek vitaminok” napi szükségletét számos különböző készítmény bevételéről mindössze napi 2db lágyzselatin kapszulával helyettesíti, az irányelvek alapján előírt mennyiségek változtatása nélkül.

A termék nem tartalmaz semmilyen szükségtelen adalékanyagot, allergént.

A csomagolásban 60 db lágyzselatin kapszula található.

A napi adagolása 1-2 db, életkortól és életviteltől függően.

További információkért kérjük olvassa el a termék tájékoztatóját, illetve weboldalunkat www.dekafib.com/hu

Leírás

A DEKAfib egy kifejezetten cisztás fibrózissal (CF) élő páciensek számára készült speciális gyógyászati célra szánt tápszer, rendkívül magas A, D, E és K vitaminnal azért, hogy a használói biztosan megfelelő mennyiségű pótláshoz jussanak. A termék MCT (közepes láncú triglicerid – medium chain triglyceride) technológiával készül azért, hogy a zsírban oldódó vitaminok pótlása a cisztás fibrózissal élők számára is a lehető legkönnyebben történjen. Ennek köszönhetően az oldott vitaminok könnyebben szívódnak fel, jutnak át a bélfalon.

Az összetevőkről további információkat a „További információk”-ra kattintva szerezhet.

Javasolt adagolása:

 • Napi 1 db lágyzselatin kapszula – 3 és 8 éves kor közötti gyermekek számára
 • Napi 2 db lágyzselatin kapszula – 8 évesnél idősebb gyermekek és felnőttek számára
 • A kapszulákat étkezés közben javasolt beszedni.
 • A lágyzselatin kapszulás kiszerelés nem javasolt 3 évesnél fiatalabb gyermekek számára. A DEKAfib folyadékcseppes kiszerelése, a legkisebbek ellátására, hamarosan elérhetővé válik!

FONTOS: A termék szedése előtt konzultáljon a cisztás fibrózist kezelő orvosával valamint dietetikusával. A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és életmódot, nem használható annak teljes kiváltására, nem szolgálhat a táplálás kizárólagos forrásaként. A termék összetételéből adódóan egészségre káros hatású lehet, amennyiben nem cisztás fibrózissal élők használják.

A DEKAfib a legszigorúbb GMP szabványok alapján készül.

További információk

Tömeg 0,1 kg
Összetevők

Közepes láncú trigliceridek (MCT); DL-α-tokoferil-acetát (E vitamin); zselatin; stabilizátor: glicerol, ioncserét víz; fitomenadion (K1 vitamin); transz-retinil-palmitát (A vitamin); kolekalciferol (D3 vitamin).

A kapszulánkénti vitamin mennyiségek:
E vitamin: 100 mg/kapszula (150 NE)
K1 vitamin: 5000 µg/kapszula
A vitamin: 1500 µg/kapszula (5000 NE)
D vitamin: 37,5 µg/kapzula (1500 NE)

Tárolás

Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől elzárva, legfeljebb 25°C-on tárolandó. Gyermekektől gondosan elzárva.

Szakértői vélemények (1)

Tóth Krisztina - Vezető dietetikus

Cisztás fibrózisban – a nem megfelelő felszívódás miatt – a zsírban oldódó vitaminok pótlására naponta szükség van. A DEKAfib vitamin-komplexként tartalmazza számukra a napi vitaminszükségletet, így sokkal egyszerűbb a pótlásuk. A CF-es páciensek beszámolója ezt szintén alátámasztja, kifejezetten előnyösnek tartják, hogy a nap, mint nap elfogyasztandó gyógyszer/étrend-kiegészítő mennyiségét sikerül ezzel csökkenteni.

Tóth Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vezető dietetikusa

DEKAfib – A, D, E, K vitamin-komplexum cisztás fibrózissal élőknek termékről 4 értékelés

 1. Bujdosó Erika

  Most rendeltük meg, 12 éves cf-es kislányomnak! Köszönjük, hogy újabb lehetőség adódott az ők jobb életminőségére.

 2. Pintér Márkó

  Napi terhelhetőség javulást tapasztaltam a szedése óta. Örömmel ajánlom a cisztás fibrózisban szenvedő betegtársaimnak, nem utolsó szempontból egységesíti a fent írt betegségben elsődlegesen pótólandó és létfontosságú d,e,k és a vitamint.

 3. Fehérné Schell Renáta

  Megrendeltük köszönjük a bevezetést,lassan egy hónapja szedi 7 éves cfes kislányom.Nagyon örülök a lehetőségnek.

 4. Kenyeres -Gyulassy Kinga

  A DEKAfib étrendkiegészítő megkönnyítette számomra a napi vitaminbevitelt, az egyszerű kivitelnek és adagolásnak köszönhetően már nem felejtem el a CF-esek számára szükséges vitaminok szedését.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím