5 ok, amiért érdemes eszközt használnod az intimtornához

2020-06-01T22:33:17+02:002020. február 25.|Inkontinencia, Kegel-torna|0 komment

Mire jó az intimtorna?

Az intimtorna kategóriájába tartozó gyakorlatok, vagyis az úgynevezett Kegel-gyakorlatok végzése hozzájárulhat az inkontinencia tüneteinek enyhítéséhez, valamint erősítheti azokat az izmokat (gátizmok), melyek a kismedencei szerveket támasztják.

Miért van szükség a gátizomzat erősítésére?

A gátizom erősítés fontosságának hangsúlyozása napjainkban egyre inkább kezdi megkapni azt a szerepet, amit érdemel, de még ennek ellenére is sokan alulértékelik. A vizelettartáson, és a szülésre való felkészülésen kívül az általános női egészség megtartásának is része a hüvely feszességének javítása. Sokan megfeledkeznek róla, de erősebb gátizomzat erősödésével a szexuális élmény is arányosan javul.

Miért használj eszközt az intimtornához?

Az intimtorna önállóan végzett gyakorlatainak lehetséges negatív hatásait vizsgálva kutatók megállapították, hogy a hagyományos intimtorna gyakorlatok sűrűn vezetnek hólyagnyaki süllyedéshez. Majd azt a tanulságot is levonták, hogy mivel nem feltételezhető, hogy aki a gyakorlatot végi, képes magától megtalálni a medencefenék izomzatát, és azt összehúzni, feszesen tartani a gyakorlatok során, így azokon a helyeken kimondottan javasolják is elhagyni az önállóan végzett intimtorna gyakorlatokat, ahol ez a kezelési terápia részét képzik. A kutatásban megállapított probléma teljesen elkerülhető, ha úgy végzel gátizom erősítést, hogy megfelelő eszközt használsz hozzá.

A következő sorokban 5 nyomós indokot találsz arra, hogy miért jobb eszközt használni intimtorna végzéséhez:

Ha megtalálod a számodra legmegfelelőbb eszközt, akkor az edzés biztosan

  1. hatékonyabb lesz vele, mert az eszközök irányítják a Kegel gyakorlatokat, így pontosan a megfelelő izmokat tudod szorítani, ezáltal érheted el a kívánt eredményt.
  2. Egyszerűbb is, hisz bármikor elvégezheted a gyakorlatokat, nem kell félned, hogy rosszul csinálod!
  3. Kényelmesebb, mert a nyugodt otthoni környezetedben kezdhetsz neki a gyakorlatoknak,
  4. Kevesebb időbe telik, azaz mindössze pár percet vesz csupán igénybe naponta, és bizonyítottan javul a gátizomzat erőssége! 
  5. Modernebb, mert az intimtorna elvégzéséhez a hagyományos hüvelysúlyokon kívül okoseszközök is rendelkezésedre állnak, mint például a KegelSmart. A KegelSmart az első használat alkalmával felméri a hüvelyi izomzat erősségét, és annak megfelelően állít be edzésprogramot.
    A legmodernebb technológia képviselője a gátizom erősítésben pedig az okostelefonos applikációval vezérelhető emy.

Végezz naponta hüvelyerősítést könnyedén medencefenék izomzat erősítő eszközökkel, és érezd a javulást!

Hagyj egy üzenetet!