Régen a babatervezés, terhességre való felkészülés, a fogantatás után a terhesség, szoptatás, gyereknevelés és a házimunka is az általában nem dolgozó, otthon lévő nőre hárult, amíg a férfi szerepe volt a család anyagi hátterének megteremtése.

Szerencsére azonban elmúltak az 50-es évek…

…és 2019-re megváltoztak a nők és férfiak családban betöltött szerepei.

a babatervezés és a házimunka kizárólag a nők feladata volt

Ma már a legtöbb nő is teljes állásban dolgozik és ma már egy nőnek is lehet karrierje, akár vezetői ambíciója, esetleg saját cége is. Ám azok a nők, akik nem vágynak karrierre, ők is valószínűleg teljes állásban dolgoznak: legyen az a munka egy adminisztratív pozíció, pincérkedés vagy épp orvoslás, a lényeg, hogy ma már ritkán lesz valakiből teljes állású háziasszony. Így, hogy az anyagi javak megteremtése már nem csupán a férfi feladata, miért lenne ez másképpen a házimunkával vagy a gyerekneveléssel? Ezért elvárható, hogy a férfi ugyanúgy kivegye a részét a ház körüli teendőkből, legyen az egy porszívózás vagy bevásárlás. Ez ma már a férfiak számára is remélhetőleg természetes.

A gyereknevelés is sokrétű feladat, a férfinak pedig nem csak a dorgálás és határozott szigor a feladata vagy az, hogy elvigye a fiát egy focimeccsre. Ma már az apukák is ott ülnek a szülői értekezleten, elhozzák a gyereküket az oviból, illetve ők is kivesznek szabadságot, ha megbetegszik a gyermekük és otthon kell vele maradni.

a babatervezés is közös feladat lett

A terhesség „átvészelése” ugyancsak nem csupán a nő “dolga”: Napjainkban sok terhességfelkészítő tanfolyam is a párra van kiélesítve, hogy apuka ott legyen a terhességnél az anyuka mellett, bent legyen, mikor a nőgyógyász az ultrahang képet mutatja vagy az anyuka mellett lehessen a szülés alatt is. Az újszülöttek körüli teendőket pedig normális esetben szintén megosztják maguk között a párok: apuka fürdet, anyuka pelust cserél. Ezeknek minden modern párnak természetesnek kellene lennie.

Egy kivétel azonban így is akad: Ez pedig a terhességre való felkészülés, a babatervezés.

Szerencsére egyre több nő már a tervezési szakaszban elkezdi szedni az étrend-kiegészítőket és tájékozódik az interneten és/vagy az orvosánál, elkezdi tudatosan készíteni magát a terhességre helyes táplálkozással, a dohányzás és alkohol kerülésével és sporttal. Ha nem sikerül egy éven belül a teherbeesés, elmennek és kivizsgáltatják magukat, mi lehet a meddőség mögött megbújó ok. Ezt teszik a felelősségteljes jövőbeli anyukák és milyen jól teszik!

babatervezés közösen a közös sikerért

Na de mi van az apukákkal? Mit tesznek ők a babatervezés alatt?

Többnyire sajnos semmit. Még mindig él a köztudatban ugyanis, hogy a teherbeesés a nőkön áll vagy bukik, a férfinak csak a fogantatásnál kell ott lenni és ezzel az ő része le is van tudva. Aztán ha esetleg nem sikerül a babaprojekt és kiderül, minden okés a nővel, akkor talán elmennek és kivizsgáltatják magukat, aztán elkezdenek szedni étrend-kiegészítőket vagy rögtön mennek is a lombik programra.

Ez a felfogás hónapokkal vagy akár évekkel megnövelheti azt az időt, amit egy pár a babaprojekttel tölt.

Azzal sokan tisztában vagytok, hogy a meddőség hátterében ugyanannyi esélye van a férfi eredetű és a női eredetű problémáknak: Ez 40-40%. A maradék 20% pedig vagy ismeretlen eredetű vagy mindkét félre visszavezethető probléma. Ha nem sikerül a terhesség, hány férfi megy el egy időben a nővel kivizsgáltatni magát? Ha kiderül, hogy a nővel van gond, hány férfi megy el kivizsgáltatni magát, hogy kiderítse, esetleg vele is lehet probléma, nem csak a párjával? Ez is ugyanúgy a pár feladata, mindkettőjüké, hiszen ketten lesznek szülei egy kisbabának.

kettőn áll a vásár

A meddőség esélyét növelő rizikófaktorok szintén ismertek a számotokra: dohányzás, alkohol, koffein, elhízás, mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás. Ezeket a felelősségteljesen tervező nők a babatervezés alatt, remélhetőleg utána is kerülik. A férfiaknak ugyanígy kellene tennie. Nem csak azért, mert ezek ronthatják a sperma minőségét és ugyanúgy meddőséghez vezethetnek, mint a nőknél, hanem azért is, mert ha sikerül is a teherbeesés, nagyobb az esélye a bizonyos genetikai problémák kialakulásának a magzatnál. Tehát nagyobb valószínűséggel születik rendellenességekkel a gyermek vagy derül fél valamilyen rendellenességre a gyereknél akár később, felnőttkorában is, ami visszavezethető arra, hogy például apuka dohányzott.

Na de ha egészséges, miért kéne szednie termékenységfokozó étrend-kiegészítőt?

Először is azért, mert a férfiak egészségesen ritkán mennek el kivizsgáltatni magukat, így nem tudhatjátok biztosan, hogy valóban egészséges. Mire kiderülne, hogy esetleg meddőséggel küzd, hosszú hónapok vagy évek telhetnek el.

babatervezés és babavárás közösen

Másrészt, ha valóban egészséges, az ő „dolga” is tenni a még jobb termékenységért a babatervezés alatt, pont úgy, ahogy te is szeded a terhesség előtti vitaminokat. Az egészségesebb spermáért érdemes szednie, ami egészségesebb magzathoz vezethet. Minél gyorsabb a spermium, annál valószínűbb a minél előbbi megtermékenyítés.

Hogyan tud segíteni Nektek a DiamondLily és a Conceptio® terhesség előtti vitamin?

A Conceptio® Férfiaknak termékenységfokozó étrend-kiegészítő a sperma minőségének javítása érdekében jött létre, így minden gyermeket óhajtó jövőbeli apukának ajánlott a szedése.

A férfi meddőség mintegy felében az oxidatív stressz áll, ami csökkenthető többek között bizonyos antioxidánsokkal. A Conceptio® Férfiaknak vitamin e célból tartalmaz antioxidánsokat. A petesejt megtermékenyítéséhez egyetlen életképes, mozgékony és morfológiailag megfelelő spermiumra van szükség. Azonban egyre több férfinak van problémája vagy a sperma számmal vagy a sperma mozgékonyságával vagy alakjával, a Conceptio® Férfiaknak pedig energetizálja a spermiumot, ami a mozgékonyságát segítve serkenti a termékenységet, valamint összetevőivel javítja a sperma minőségét. Többen érdeklődtetek, miért drágább a Conceptio® Férfiaknak, mint a Conceptio Nőknek étrend-kiegészítő. Ennek oka a tiszta L-karnitin, ami önmagában is bizonyítottan javítja a sperma minőségét és tiszta minőségű L-karnitin tartalommal nem sok étrend-kiegészítő büszkélkedhet. Az ebben és egyéb összetevőiben rejlő hatékonyságának köszönhetően Franciaország vezető férfi termékenység fokozó étrend-kiegészítője 2010 óta.

közös siker

Minden babát akaró nőnek már a babatervezés szakaszában javasolt terhesség előtti étrend-kiegészítőt szednie.

Egyrészt a benne lévő antioxidánsok csökkentik az oxidatív stresszt, ami az egyik oka lehet annak, hogy később vagy egyáltalán nem sikerül valakinek teherbe esnie. Másrészről, amikor valaki terhes lesz, nem tudja rögtön, hogy megfogant a gyermeke, eltelik pár nap, sőt, pár hét, mire tudja, hogy gyermeke lesz. Amikorra megtudja, a magzat már a fejlődés útjára lépett és neki már a legelején is szüksége van bizonyos vitaminokra, nyomelemekre a megfelelő fejlődés érdekében.

A magzat a terhesség ideje alatt gyakorlatilag az anya testétől veszi el a vitaminokat, így egy terhes nőnél könnyebben kialakulhat vitaminhiány: van, akinek hullani kezd a haja, valakinek kilyukadnak a fogai, stb. Ez azonban elkerülhető akkor, ha az anyuka nem csak a táplálékkal viszi be a vitaminokat, hanem kiegészíti őket étrend-kiegészítővel, így nem csak a babának jut megfelelő mennyiségű vitamin, hanem az anyukának sem lesz vitaminhiánya. A Conceptio® Nőknek ebben tud neked segíteni. 

tegyetek meg együtt mindent a sikerért

 

További cikkeink a témában: