fbpx

KegelSmart ™ – Tapasztalatok az okos Kegel-eszközzel

2020-07-13T19:25:11+02:002018. november 23.|Inkontinencia, Kegel-torna, Női egészség|0 komment

Ma már többféle olyan eszköz létezik a piacon, melyek a Kegel-gyakorlatok elvégzését segítik. A legtöbbjük azonban csak ellenállást ad a gyakorlatoknak, és nem segít abban, hogy valóban helyesen végezzük az összehúzásokat. Ugyanis ha valaki még nem gyakorlott az intimtornában, és nem végzi helyesen a gyakorlatokat, akkor lényegében teljesen felesleges az edzés. Hiszen ilyen esetben az illető nem fog a gyakorlatok nyújtotta előnyökből részesülni. Mivel tudjuk, hogy mennyire fontosak a személyes tapasztalatok egy ilyen termék megvásárlása előtt, ezért ebben a cikkünkben egy KegelSmart vásárló, Ossiana véleményét és visszajelzéseit mutatjuk be.

Néhány szó a Kegel-gyakorlatokról

Mielőtt belevágunk a személyes tapasztalatokba, szeretnénk röviden ismertetni a Kegel gyakorlatokat. A Kegel-torna alatt olyan gyakorlatokat értünk, melyekkel a medencefenéki izmokat lehet erősíteni és a hüvely feszességét lehet karbantartani. A medencefenéki izmok rendkívül fontosak, ugyanis több szervet is támogatnak: a méhet, a beleket és a húgyhólyagot. Ha valaki odafigyel a medencefenéki izmainak erősségére és Kegel-gyakorlatokat végez, akkor idővel számos előnyt élvezhet. Egyrészt könnyebb lehet a szülés, élvezetesebbek és intenzívebbek lehetnek az intim együttlétek, valamint az inkontinencia is megelőzhető vagy akár kezelhető a gyakorlatok segítségével.

Ha szeretnél részletesebben is elmélyülni a Kegel-gyakorlatok világában, akkor figyelmedbe ajánljuk két régebbi cikkünket. Kattints IDE, ha szeretnél egy általános útmutatót kapni a gyakorlatokról, vagy kattints IDE, ha érdekel, hogy milyen hibákat követhetünk el a gyakorlatok végzése során leggyakrabban.

kegelsmart tapasztalatok

Miért választottad a KegelSmart okoseszközt?

Ossiana a gyermeke születése után gondolkozott el komolyabban a Kegel-gyakorlatokon. “Akkoriban rengeteg dolog miatt aggódtam és számos kérdés merült fel bennem. Az egyik kérdéskört pedig kifejezetten kínosnak gondoltam: a hüvelyfeszességet. Persze mindig is tudtam, hogy a szülés hatással van a hüvely állapotára és feszességére. Viszont emiatt a szexuális együttlétek közbeni érzések is változhatnak, csökkenhetnek, és ez aggasztott.” Ossiana sokat olvasgatott, hogy mire számíthat a terhesség után, és ekkor találkozott a Kegel-tornával és számos előnyével.

Azért döntött végül a KegelSmart medencefenék erősítő okoseszköz mellett, mert ő is úgy érezte, hogy a látszat ellenére nem olyan könnyűek a Kegel-gyakorlatok. Nehéz lehet azonosítani, hogy pontosan melyik izmokkal kell dolgozni. A KegelSmart pedig pont ebben segít. “Ez az első olyan Kegel-tréner, ami kifejezetten személyre szabott edzéstervet készít a használónak. Ezt úgy csinálja, hogy megjegyzi az izomösszehúzódás erősségét, és ez alapján állítja be az éppen megfelelő nehézségi szintet” – mondja Ossiana. Az eszköz minden edzést gyengéd rezgés segítségével irányít. Automatikusan meghatározza a Kegel gyakorlat hosszát és ritmusát, így egyszerűen csak követni kell a rezgéseket minden egyes gátizomtorna alkalmával.

Első benyomások a KegelSmart-ról

“Amikor először kivettem a csomagolásból a KegelSmart eszközt, akkor nagyon pozitívan meglepődtem, hogy mennyire kicsi és mennyire puha orvosi szilikonból készült” – mondta Ossiana. “Mielőtt elkezdtem volna használni, nagyon figyelmesen elolvastam a használati utasítást, amiből kiderült, hogy rendkívül egyszerű a használata. Bekapcsoláskor hármat rezeg, majd miután behelyezed az eszközt, csak követni kell a rezgéseket. Amikor rezeg, akkor összehúzod az izmokat, amikor abbahagyja a rezgést, akkor pedig ellazítod az izmokat.” A csupán 5 percig tartó Kegel-edzés után az eszköz újra hármat rezeg gyorsan egymás után, ezzel jelezve, hogy vége az edzésnek. Tényleg ennyire egyszerű használni!

Kegelsmart tapasztalatok

Edzés utáni érzések

“Az edzés tehát tényleg nagyon könnyen követhető volt az eszközzel. De be kell vallanom, hogy az első edzés sokkal intenzívebb volt, mint amire számítottam. Teljesen energikusnak éreztem magam utána és bár lehet csak beképzeltem, de mintha kicsit máris feszesebb is lettem volna odalent” – számolt be Ossiana.

Ami nagyon pozitív volt még számára, hogy a KegelSmart eszköz a LED fényes technológiájának köszönhetően visszajelzést tud adni az edzés után. Mutatja, hogy éppen milyen erősek a medencefenék izmok, illetve számon is tartja, hogy mennyi edzésre szorulnak még. Ezt az 5 jelzőfény segítségével tudja megtenni: ha mind az 5 fény kigyullad, akkor nagyon erősek a medencefenéki izmok. Viszont ha csak 1 fény ég, akkor az azt jelenti, hogy nagyon gyengék az izmok odalent és még van hova erősödniük. Ossiana esetében az első használat után 4 fény gyulladt ki. “Kicsit meglepődtem, örültem neki, hogy eleve is majdnem a legjobb értékelést adta, de elszántabb is lettem, hogy elérhessem a maximumot!”

Tisztítás

Az edzések után természetesen szükséges minden alkalommal megtisztítani a KegelSmart eszközt. Ossiana az edzés után gyorsan megnézte a használati utasításban, hogy hogyan is lehet tisztítani. “Azt vártam, hogy majd biztos valamilyen drága tisztítószert ajánlanak, de szerencsére tökéletesen megfelelő, ha szappanos vízzel megmossuk. Körülbelül két percbe telt megtisztítanom a csapnál, és szerintem nagyon szuper, hogy maximálisan vízálló a készülék!”

Tapasztalatok 1 hónap használat után

Ossiana már azután kezdett eredményt látni, hogy 1 héten keresztül minden nap két alkalommal használta az eszközt. “A szexuális életem érezhetően javult már egy hét után is, ugyanis feszesebb és szűkebb lettem odalent, olyannyira, hogy még a partnerem is boldogan megemlítette. A pisilést is könnyebben, hosszabb ideig tudtam visszatartani.” Ossiana egy hét után még nem érte el a nagyon erős medencefenéki izmokat jelentő 5 jelzőfényt, de nem adta fel. “Tudtam, hogy ennek is, mint bármilyen edzésnek, idő kell az eredmények eléréséhez. Szépen lassan igazi rutinná vált a KegelSmart használata. Körülbelül 1 hónap után értem el a maximális erősséget az eszköz szerint, ami bámulatos eredmény szerintem. A szexuális együttlétek pedig még jobbak lettek, sokkal intenzívebb orgazmusokkal.” Ossiana szerint ezek után még nem érdemes abbahagyni a KegelSmart használatát, hanem folytatni kell, hogy megtartsuk az adott szintet.

 

A teljes cikk angol nyelven IDE kattintva olvasható el.

Hagyj egy üzenetet!