Ma már többféle olyan eszköz létezik a piacon, melyek a Kegel gyakorlatok elvégzését segítik. A legtöbbjük azonban csak súlyának köszönhetően ellenállást ad az izom edzéséhez, de nem tanít meg a helyes gyakorlat végrehajtásra. Éppen ezért egyre több nőt foglalkoztatnak az okos eszközökkel kapcsolatos vélemények, azok közül is a KegelSmart tapasztalatok. Cikkünkben egy vásárló, Ossiana véleményét és visszajelzéseit mutatjuk be!

kegelsmart tapasztalatok

Néhány szó a Kegel gyakorlatokról

Mielőtt belevágunk a személyes tapasztalatokba, szeretnénk röviden ismertetni a Kegel gyakorlatokat. A Kegel-torna alatt olyan gyakorlatokat értünk, melyekkel a medencefenéki izmokat lehet erősíteni és a hüvely feszességét lehet karbantartani. A medencefenéki izmok rendkívül fontosak, ugyanis több szervet is támogatnak: a méhet, a beleket és a húgyhólyagot. Ha valaki odafigyel a medencefenéki izmainak erősségére és Kegel gyakorlatokat végez, akkor idővel ennek számos előnyét élvezheti. Egyrészt könnyebb lehet a szülés, élvezetesebbek és intenzívebbek lehetnek az intim együttlétek, valamint az inkontinencia is megelőzhető vagy akár kezelhető a gyakorlatok segítségével. Ha szeretnél részletesebben is elmélyülni a Kegel-gyakorlatok világában, akkor figyelmedbe ajánljuk két régebbi cikkünket: az egyik kezdőknek nyújt útmutatást a kegelezésről, a másik pedig  felkészít a Kegel torna során elkövethető hibák elkerülésére. De most lássuk a KegelSmart tapasztalatok sorát Ossiana tollából!

Mikor ismerkedtél meg a KegelSmart okos eszközzel?

Ossiana: “Gyermekem születése után gondolkoztam el komolyabban a Kegel-gyakorlatokon. Akkoriban rengeteg dolog miatt aggódtam és számos kérdés merült fel bennem. Az egyik kérdéskört pedig kifejezetten kínosnak gondoltam: a hüvelyfeszességet. Persze mindig is tudtam, hogy a szülés hatással van a hüvely állapotára és feszességére. Viszont emiatt a szexuális együttlétek közbeni érzések is változhatnak, csökkenhetnek, és ez aggasztott. Sokat olvasgattam, hogy mire számíthatok a terhesség után, és ekkor találkoztam a Kegel-tornával és halottam számos előnyéről. Azért döntöttem végül a KegelSmart medencefenék erősítő okoseszköz mellett, mert úgy éreztem, hogy a látszat ellenére nem olyan könnyűek a Kegel-gyakorlatok. Nehéz lehet azonosítani, hogy pontosan melyik izmokkal kell dolgozni – a KegelSmart pedig pont ebben segít.”

Kiemelnél valamit, ami külön megtetszett a KegelSmart-ban?

Ossiana: “Ez az első olyan Kegel-tréner, ami kifejezetten személyre szabott edzéstervet készít a használónak. Ezt úgy csinálja, hogy megjegyzi az izom-összehúzódás erősségét, és ez alapján állítja be az éppen megfelelő nehézségi szintet. Az eszköz minden edzést gyengéd rezgés segítségével irányít. Automatikusan meghatározza a Kegel gyakorlat hosszát és ritmusát, így egyszerűen csak követni kell a rezgéseket minden egyes gátizomtorna alkalmával.”

Milyenek voltak az első KegelSmart tapasztalatok, benyomások?

Ossziana: “Amikor először kivettem a csomagolásból a KegelSmart eszközt, akkor nagyon pozitívan meglepődtem, hogy mennyire kicsi a mérete és mennyire puha a felülete. Mielőtt elkezdtem volna használni, nagyon figyelmesen elolvastam a használati utasítást, amiből kiderült, hogy rendkívül egyszerű a használata. Bekapcsoláskor hármat rezeg, majd miután behelyezed az eszközt, csak követni kell a rezgéseket. Amikor rezeg, akkor összehúzod az izmokat, amikor abbahagyja a rezgést, akkor pedig ellazítod az izmokat – ennyi az egész. A csupán 5 percig tartó Kegel-edzés után az eszköz újra hármat rezeg gyorsan egymás után, ezzel jelezve, hogy vége az edzésnek. Tényleg ennyire egyszerű használni!”

  • Akció

    KegelSmart medencefenék erősítő eszköz

    36 999 Ft (ÁFA az árban)
    Kosárba teszem Részletek

Észrevettél bármilyen változást vagy javulást a KegelSmart használata alatt?

Ossiana: “Az edzés tehát tényleg nagyon könnyen követhető volt az eszközzel. De be kell vallanom, hogy az első edzés sokkal intenzívebb volt, mint amire számítottam. Teljesen energikusnak éreztem magam utána és bár lehet csak beképzeltem, de mintha kicsit máris feszesebb is lettem volna odalent. Ami nagyon pozitív volt még számomra, hogy a KegelSmart a LED-nek köszönhetően visszajelzést tud adni az edzés után: megmutatja, hogy éppen milyen erősek a medencefenék izmok, illetve számon is tartja, hogy mennyi edzésre szorulnak még. Ezt az 5 jelzőfény segítségével mutatja: ha mind az 5 fény kigyullad, akkor nagyon erősek a medencefenéki izmok, viszont ha csak 1 fény ég, akkor az azt jelenti, hogy nagyon gyengék az izmok odalent és még van hova fejlődni. Amikor először használtam, akkor 4 fény gyulladt ki… Hát kicsit meglepődtem, örültem is neki, hogy eleve majdnem a legjobb értékelést adta, de elszántabb is lettem, hogy elérhessem a maximumot!”

Mivel zárod az edzéseidet?

Ossiana: “Az edzések után természetesen szükséges minden alkalommal megtisztítani az eszközt. Először azt hittem, hogy majd biztos valamilyen speciális és drága tisztítószer kell hozzá, de szerencsére egyszerűen szappanos vízzel lemosható. Körülbelül két percbe telt megtisztítanom a csapnál, maximálisan vízálló a készülék!”

Már csak egy kérdés maradt: mik a KegelSmart tapasztalatok 1 hónap használat után?

Ossiana: “Már azután kezdtem érezni az eredményeket, hogy 1 héten keresztül minden nap két alkalommal használtam az eszközt. A szexuális életem érezhetően javult már egy hét után is, ugyanis feszesebb és szűkebb lettem odalent, olyannyira, hogy még a partnerem is meglepődött. :) A pisilést is könnyebben, hosszabb ideig tudtam visszatartani. Az 1 hét után sajnos még nem értem el a nagyon erős izmokat jelző 5 LED-et, de elszánt maradtam, nem adtam fel! Könnyű volt beilleszteni a rutinba, hiszen egy edzés nem nagyon tart tovább 5-10 percnél. Nem egészen 1 hónap kellett ahhoz, hogy elérjem a már kezdetektől várt 5 világító pöttyöt. Az együttlétek egyre intenzívebbé váltak, fantasztikus orgazmusokkal – de ez a téma inkább a hálószobába való. :)”

A beszámoló stílusában és nyelvében honosított elemeket tartalmaz, eredeti angol nyelvű változata elérhető IDE kattintva.