Észrevetted már, hogy mennyi ismerősödnek, családtagodnak van szeptemberben a születésnapja? Ez nem véletlen, hiszen statisztika szerint ekkor születnek a legtöbben. Ami azt jelenti, hogy Karácsony táján fogan meg a legtöbb kisbaba.

Na de miért?

A Karácsony a családról, szeretetről, békességről szól, a meghitt, ünnepi hangulatról, ami átjárja az emberek hangulatát. Vajon emiatt többen összebújnak a párjukkal is? A válasz igen, de nem ez az egyetlen oka annak, hogy december környékén esik teherbe e a legtöbb nő.

Karácsonykor fogan a legtöbb kisbaba

Persze, a nyugalom egy fontos faktor. Minél stresszesebb valaki, annál valószínűbb, hogy dohányozni kezd vagy alkoholhoz nyúl. Esélyesebb, hogy nem sportol eleget vagy táplálkozik egészségesen. Ezek mind olyan tényezők, amik kártékony hatással lehetnek mind a női, mind a férfi termékenységre. A stressz azonban önmagában is késleltetheti vagy akadályozhatja a teherbeesést: a férfiaknál a tesztoszteronszintre és az egészséges spermaképződésre lehet negatív hatással. A nőknél pedig rendszertelen menstruációt, így ovulációt eredményezhet. Minél nyugodtabb valaki, annál valószínűbb, hogy sikerül a kisbaba.

Azonban van más magyarázat is: A magas hőmérséklet nem tesz jót a spermiumoknak. Ezért javasolt a férfiaknak a babaprojekt alatt kerülni a forró fürdőket, a szaunát, a szűk alsónadrágot vagy azokat a sportokat, amik súrlódáshoz vezethetnek, mint például a biciklizés. De épp ezért a laptopot sem javasolt az ölben tartani a férfiaknak, amikor gyereket szeretnének. Télen azonban alacsonyabb a hőmérséklet, ami kedvez az egészségesebb spermiumok termelődésének.

ünnepek alatt készül a legtöbb baba

A hőmérséklet és a nyugalom mellett persze fontos szempont az is, hogy a pároknak ilyenkor több ideje van egymásra. Az emberek többsége ilyenkor több napra szabadságra megy, esetleg el is utazik valamerre a kedvesével. A romantikus hangulat, a karácsonyi fények, a pihenés és a nyugalom pedig remek ok lehet minden párnak, hogy többet bújjon ágyba a kedvesével.

Egy kis rásegítés

Tehát ha babát szeretnétek, a Karácsony alatt statisztikailag nagyobb esélyekkel fog sikerülni a teherbeesés és jön össze a kisbaba. Ha még ennél is többet szeretnétek tenni a babaprojektért, az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a Conceptio® Nőknek terhesség előtti vitaminnal és a Conceptio® Férfiaknak termékenységfokozó étrend-kiegészítővel ezt is megtehetitek. Az étrend-kiegészítők már három havi csomagban is elérhetőek és most megajándékozunk Titeket egy 20%-os kedvezménnyel és ingyenes házhozszállítással, vagyis most akár 17.600 forintot is spórolhattok.

Kellemes Ünnepeket kívánunk!

További cikkeink a témában: