Őszinte leszek: elfogult vagyok az Intimina-termékekkel: rá tudtak venni, hogy kipróbáljam és rendszeresen használjam az intimkelyheiket, mi több, alig várjam, hogy újdonságokkal jöjjenek elő, és este azt a pár percet a Kegelsmarttal tölthessem. 

Országh Kitti cikke

Hogy mire föl ez a nagy hype, és miért ajánlom, hogy lepd meg a barátnődet egy kehellyel/medencefenék-trénerrel? Jönnek az érveim!

Lilycup, ZiggyCup, minden menstruáló nőnek tudnia kell róluk

Ahogy azt már korábban olvashattátok tőlem, eléggé vonakodtam kipróbálni a menstruációs kelyheket, de aztán annyi ,meggyőző videót, érvet láttam/olvastam róluk, hogy félretettem az ellenkezésemet, és belevágtam a LilyCup ONE tesztelésébe, ami a tökéletes kezdő kehelynek bizonyult. Ha van olyan barátnőd, aki nyitott a kelyhezésre, de valamiért még nem próbálta ki a cupot, itt az idő, hogy egy ennyire környezettudatos ajándékkal lepd meg őt. 

  • Nincs több zizegős betét, átázás, begyűrődés – a megfelelő méretű kehellyel semmiféle szivárgás nincsen, mert az tökéletes illeszkedik a méhszájadra, és felfogja a menstruációs vért.
  • Maximális környezettudatosság: az elhasznált betéteknek és tamponoknak akár 500 évbe is telhet, mire lebomlanak, óriási terhelést okozva a környezetnek. A kehellyel örökre elfelejtheted a vastag, műanyag borítású betéteket, ezzel is egy lépést teszünk előre a hulladékcsökkentésben.
  • Népszerű tévhit, hogy a kehellyel fertőzést okozhatunk magunknak, pedig ennek épp az ellenkezője igaz: ha tiszta, megmosott kézzel helyezzük fel a cupot, nem túl valószínű, hogy bármilyen bajt okoznánk magunknak, ráadásul a hüvely öntisztító mechanizmusai is szűrik az esetleges, kézről bekerült kórokozókat. A kehely pedig tökéletesen zárt, hiszen vákuumot képez, ennek segítségével marad a hüvelyben, a méhszáj alatt. 
  • Az igazság az, hogy a tampont viszont tud fertőzést okozni, gondoljunk csak a toxikus sokk-szindróma-figyelmeztetésre a dobozokon. Ezenkívül a tampon, bár ritka kényelmes, sajnos felboríthatja a hüvelyflórádat is, hiszen nem csak a vért gyűjti össze, hanem a hüvelyben élő lactobacillusokat is, amik azon dolgoznának, hogy fenntartsák a hüvely jól működő baktériumflóráját. 
  • Méretet és kapacitást illetően: kezdők, és nem szült nők a LilyCup One, LilyCup Compact A és és LilyCup A méretek közül válasszanak. A ZiggyCupot inkább erős vérzés és magas méhszájnál javasolnám, ez az egyetlen kehely, amit szex alatt is lehet használni. Megsúgom, hogy év elejétől alacsonyan elhelyezkedő méhszájhoz készült, kisebb űrtartalmú ZiggyCup is érkezik a webshopba!
  • Ha tudod, hogy a barátnőd hüvelyizomzata gyengébb, esetleg már életet adott egy kisbabának, érdemes lehet a B-méretek közül szemezgetni, de szerintem nyugodtan beszélgess vele, elvégre kivel beszélje meg az ember ezeket, ha nem a barátnőjével? :)
  • Ha nagyon vonakodik, irritáció, a kehely anyaga miatt, mondd el neki, hogy ezek a kelyhek orvosi szilikonból készülnek, íg a baktériumok nem tudnak elszaporodni benne. Érdemes használat előtt/után forró vízben kifőzni, de máskülönben semmi más, csak szappan és langyos víz kell az elöblítéséhez. 

Ha már hüvelyizmok, szülés, medencefenékerősítés…

Annak a barátnődnek, aki babát tervez, óriási segítség lehet egy KegelSmart: megerősített medencefenék-izomzattal a várandósság alatt kialakuló inkontinencia is megelőzhető, akár még az is lehet, hogy megnyeri a lottóötöst, és a szülés is könnyebb lesz, mintha nem edzette volna a medencekönyéki izmot. Ez az a tartóizom, ami felelős a bélrendszer, a húgyhólyag tartásáért, és a hüvelyizmok feszességéért.

Azon se lepődjön meg, ha a szexuális élete is fellendül: a kegelezés egyik legjobb “mellékhatása”, hogy intenzívebbé teheti a hüvelyi orgazmusélményt. Ha pedig már kialakult a probléma, ennél jobbat talán nem is adhatsz karácsonyra: a KegelSmart rendszeres használatával 2-3 hónapon akár teljesen búcsút lehet inteni a vizeletcsepegésnek. 

Meggyőztünk? Nézz körbe a webshopban, hátha magadnak is találsz valamit! 

Úttörő férfi a nőgyógyászatban – Arnold Kegel, akinek a feszes medencefenék-izomzatot köszönhetjük

Kipróbáltam életem első menstruációs kelyhét